lat

Влада Републике Србије крије да се сиромаштво повећало под влашћу СНС


ПОДЕЛИТЕ:

Иако Влада Републике Србије негира саопштење Демократске странке о катастрофалном броју апсолутно сиромашних грађана, из података на које се и сама позива види се да је стопа сиромаштва повећана у време власти СНС.

Наиме, број апсолутно сиромашних грађана у владавини актуелног режима нажалост константно се "држи" на високом нивоу од преко седам одсто, знатно већем него у периоду од 2008. до 2012. године, када је та бројка била нешто више од шест одсто. Стопа сиромаштва у Србији већа је чак и од оне у доба велике светске економске кризе која се прелила на српску економију.

Већ уобичајено за СНС власт, Влада Србије манипулише подацима са сајта Тима за смањење сиромаштва и наводи да је та стопа данас нижа него 2007. године када је износила 8,3 одсто.

Притом влада прећуткује податке из периода 2008. до 2012. године када је стопа сиромаштва смањена на нешто више од шест одсто. Тако СНС власт уместо да ради на смањењу сиромаштва јер је с таквим обећањима и дошла на власт сиромаштво повећава, манипулише подацима и ту неславну стопу свих ових година држи изнад седам одсто.

То је потврда става ДС да актуелна власт нема политику смањења сиромаштва нити шта чини на том пољу. Уосталом довољно је погледати забринута лица људи  на улицама који размишљају како ће преживети данашњи дан и то говори више од свих података.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ