lat

Вучић годишњим задужењима од скоро милијарду и по евра уништава будућност младих у Србији


ПОДЕЛИТЕ:

Ова власт јесте заиста прва у нечему, јесте истински рекордер – у брзини задуживања свих нас. Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг Србије повећали за више од 12 милијарди евра, што значи да су сваког грађанина ове државе задужили за преко 1.700 евра.

А тај дуг ћемо враћати ми јер у просеку, сваке године Александар Вучић задужи нашу земљу додатно за скоро милијарду и по евра, а само у другом кварталу ове године је планирано ново задужење кроз емисију обвезница у вредности од преко пола милијарде евра. Демократска омладина упозорава јавност да напредњаци бесомучном кампањом прикривају задужења које воде ка дужничком ропству Србије. Уместо да врати отете пензије, Вучић од својих пријатеља купује витамине пензионерима и вишеструко више задужује и њих и њихове унуке. Сада обећава по 60 евра сваком грађанину, а на крају ћемо сви враћати далеко веће износе од ове помоћи. Не даје Вучић свој новац, него узима кредите у наше име. А где се заиста и на који начин троши новац којим Вучић задужује и наредне генерације – нико не зна.

„Свако дете, сваки ученик и сваки студент ће до краја ове године овим темпом од стране ове штеточинске власти бити задужен са око 2.000 евра. Младост Србије која још није ни прву плату примила, мораће у наредним деценијама да враћа ова задужења.“ - константује Јелена Милутиновић, чланица Демократске омладине и додаје: „Бојим се само да ће млади, због овог аутократског режима, и даље напуштати Србију и да онда неће ни имати ко да врати ове дугове. То би значило пропаст ове државе и зато морамо да се изборимо што пре за промене, које ће сачувати младе у Србији и саму Србију.“

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ