lat

Желим да волонтирам


ПОДЕЛИТЕ:

Да бисте постали волонтер/ка довољни су позитиван став, воља за учењем, мало креативности и мрвица флексибилности.

Зашто волонтирати?

Пуно је разлога зашто неко жели волонтирати. Најважнији долази из човека. Награде које добијамо волонтирајући није новчана, већ задовољавање истинске људске потребе за осећајем корисности. Волонтери су људи које покрећу различити мотиви. Заједничко им је да раде са задовољством верујући у мисију коју испуњавају. За себе, добију прилику да науче нешто ново, упознају нове људе, сарађују с особама које деле сличне интересе и вредности, учине своју заједницу бољом за живот, креативно проведу слободно вријеме, разбију монотонију свакодневнице, тестирају своје способности. Већини волонтера за рад не требају посебне вештине.

Ко може волонтирати?

Учећи децу о вредностима волонтерства и давања повећавамо могућност да они као одрасле особе наставе активно учешће у животу своје заједнице. Волонтирање помаже адолесценту да у свет одраслих уђе као учесник друштвених токова. Учи га одговорности, развија осећај емпатије за друге и повећава самопоштовање које је изузетно важно за здравље сваког појединца.
Многи запослени ће поклањајући мали део свог натрпаног распореда, сутра на посао отићи задовољнији.
Лекари и адвокати широм света, поред редовног радног распореда поклањају неколико сати својих знања онима који такву услугу не могу приуштити.
И када сте коначно у пензији, дан би ипак могао постати предуг, а ваше велико животно искуство може бити од непроцењиве важности и помоћи за много других људи.

Попуните формулар и постаните волонтер:

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ